Mátra Túra 2010

Időpont: 
Október 2-3. szombat-vasárnap
Jelentkezési határidő: 
Szeptember 29. szerda, az epitotura@gmail.com címen
Részvételi díj: 
2500 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást apartmanban, meleg vacsorát, reggelit
Utazás:
Oda: 
Busszal, ami 8:15-kor indul a Stadionoktól, érkezés Mátraszentlászlóra 10:35-kor. A buszmegálló a szállás mellett van, a diákjegy ára 1080 Ft/fő.
Vissza:
Vonattal, ami 12:53-kor indul Nagybátonyból, hatvani átszállással 14:57-re érünk a Keletibe. A diákjegy 1080 Ft/fő.
Szállás:
Elhelyezés 2 vagy 4 ágyas szobákban. A szállás honlapja: http://www.vadaszturistacentrum.hu/ .
Találkozó:
A Stadionok buszpályaudvaron 7:45-8:05 között. A jegyet mindenkinek külön kell megvennie magának.
Program: 
Mátraszentlászlón lesz a szállásunk, miután lepakoltunk és kicsit megpihentünk túrázni indulunk. Az út során először a szállás közelében lévő Vörös-kő kilátóba mászunk fel, majd tovább megyünk Ágasvárra, ahol szintén szép kilátás van, valamint egy túristaház is található, ahol büfé üzemel, így lehetőség lesz egy kis pihenésre, folyadékpótlásra. Ezután a Csörgő-patak völgyében Mátraszentimrére indulunk. Innen a csapat igény szerint ketté vál, a fáradtabbak a szállás felé veszik az irányt (13,6 km és 550 m szint összesen), míg a többiekkel Galyatetőra is elmegyünk és onnan megyünk vissza a szállásra (19 km és 800 m szint). A túra után pihenés, szabadprogram. Este meleg vacsora, csapatépítés.
Vasárnap reggeli után Nagybátonyba indulunk, ahonnan vonattal utazunk haza. A táv 9,7 km lejtős terepen, ami pihenőkkel kb. 3 óra. Rosszidő esetén busszal utazunk haza is, ami 14:25-re ér Budapestre.

Első napi útvonal: 
Mátraszentlászló - Vörös-kői kilátó - Ágasvár - Ágasvári túristaház - Csörgő-patak völgye - Mátraszentimre - Galyatető - Péter-hegyese kilátó - Mátraszentlászló


Második nap: 
Mátraszentlászló - Mátraszentistván - Szorospatak - Nagybátony


Néhény kép az útvonalról:


Ágasvári kilátás
Ágasvári túristaház

Csörgő-patak

Tudnivalók:
A túrára csak a legfontosabb cuccokat tedd be, ami másnapra ruha, esőkabát, pár szendvics, innivaló. Meleg ruhát hozz, mert fent a Mátrában sokkal hidegebb van. Kényelmes hátizsákba pakolj, mivel vasárnap mindenki a saját cuccát viszi magával a vasútállomásig. Szombaton a szálláson lepakolunk és cuccok nélkül indulunk túrázni.

Ha bármi kérdésed van írj mail-t és mi válaszolunk :-) vagy hívj a 30/836-43-35-ös számon, de sokszor az A803-as szobában is megtalálsz a VPK-ban.

Antalóczy Dávid

Ċ
plaki2.pdf
(322k)
Antalóczy Dávid,
2010. szept. 16. 8:06
Comments