Beszámolók‎ > ‎

Kerékpártúra a Tiszat-tó körül


2010.08.13-15.

A tavalyi hagyományokat folytatva idén is megrendezésre került egy nagyobb nyári kerékpárúra. Ebben az évben a Tisza-tó körül bicikliztünk, hasonlóan jó hangulatban, mint 2009-ben a Balatonnál.

Kirándulásunk augusztus 13-án kezdődött. A csapat egy része a Keleti pályaudvarról indult, míg a többiek a hatvani vasútállomáson csatlakoztak. Füzesabonynál még át kellet szállnunk, hogy elérjük Túránk kiindulási pontját, Poroszlót. A vonatról leszállva, némi „frissítő” elfogyasztása után felpattantunk bringáinkra, hogy nekivágjunk az első napra betervezett, nagyjából 28 km-es távnak. Útközben megálltunk pihenni Sarudnál, ahol hűsítő sör elfogyasztása mellett élvezhettük a tó partján zajló rendezvény színes fellépőit. A rövid pihenő után folytattuk utunkat, hogy elérjünk Kiskörére. A rendezett tóparti kempingben gyorsan felvertük sátrainkat, majd rohantunk is be a vízbe. A pancsolás után Judit vezetésével nekiláttunk a vacsora előkészítésének. Pár óra múlva mindenki jóízűen fogyasztotta a finom lecsót. A vacsora után beültünk a kemping szórakozóhelyére, ahol a fergeteges hangulatról élő zene gondoskodott.

Másnap, mielőtt elindultunk volna, jutott idő még egy kis kenuzásra, fürdésre is a tóban. 11 óra körül vágtunk neki a 45 km-es távnak Tiszafüredig. Útközben Abádszalókon tartottunk egy kis ebédszünetet. Délután, a tiszafüredi kempingbe megérkezve, ismételten a fürdőzés volt az első „feladat”. A vacsora elkészítése ezen a napon is Judit irányítása mellett történt, melynek eredménye egy isteni finom gulyásleves lett. Késő este a jó hangulatot a kemping környékén rendezett koncertek, illetve egy dodzsem pálya teremtette meg.A harmadik napra egy könnyed levezető tekerést terveztünk (10 km), ezért nem kellett sietni az indulással. Kényelmesen belefért az egész délelőtti fürdőzés. A parton mindenki jóízűen meg tudott ebédelni, majd útra keltünk, hogy visszajussunk Poroszlóra. Hazafelé Füzesabonynál, a csatlakozó vonatra várva kissé megáztunk, de ettől függetlenül remekül éreztük magunkat a túrán.


Reméljük, jövőre újra találkozunk!

Rengeteg kép a túrától itt


Peti


Comments